Onze werkwijze

Als stichting geloven we erg in het leggen van samenwerkingsverbanden en het aanbod wat al wordt aangeboden te verscherpen waardoor de doelgroep beter bediend wordt. Daarvoor kijken we naar de volgenden doelgroepen en combineren we ze in de volgende 8 deelprojecten:

  1. It takes a village voor buurtprojecten
  2. Programma makers voor de volgende generatie radio- en podcastmakers
  3. School of excellence voor de eeuwige studenten die hun vaardigheden naar hoger niveaus willen tillen
  4. Nederland gelooft voor christenen en andersgelovigen
  5. Helden van vandaag voor vaders
  6. Nice girls movement voor vrouwen
  7. Welkom in mijn wereld voor jongeren
  8. Kidsclub voor kinderen


Onze projecten sluiten aan bij de vier burgerschapsdimensies, namelijk: 

  1. Politiek-juridische dimensie
  2. Economische dimensie
  3. Sociaal-maatschappelijke dimensie
  4. Vitaal burgerschap

Politiek-juridische dimensie
De politiek-juridische dimensie betreft de bereidheid en het vermogen om deel te nemen aan politieke besluitvorming. Hierbij gaat het om de participatie in formele zin (stemmen bij officiële verkiezingen) en meer (inter)actieve vormen van betrokkenheid bij besluitvorming op verschillende politieke niveaus (Europees, landelijk, regionaal, gemeentelijk, buurt). Maar ook om actuele, meer op issues gerichte vormen van politieke participatie, zoals duurzaamheid, veiligheid, internationalisering, ondernemerschap, interculturaliteit en levensbeschouwing. 

Economische dimensie
De economische dimensie is in twee deelgebieden uitgesplitst en heeft betrekking op de bereidheid en het vermogen om een bijdrage te leveren aan het arbeidsproces en aan de arbeidsgemeenschap waar men deel van uitmaakt; de bereidheid en het vermogen om op adequate en verantwoorde wijze als consument deel te nemen aan de maatschappij.

Sociaal-maatschappelijke dimensie
De sociaal-maatschappelijke dimensie heeft betrekking op de bereidheid en het vermogen om deel uit te maken van de gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren. Het gaat hier om het adequaat functioneren in de eigen woon- en leefomgeving, in zorgsituaties en in de school; om de acceptatie van diversiteit (onder meer etnische, religieuze, seksuele en gender diversiteit) en culturele verscheidenheid.

Vitaal burgerschap
De dimensie vitaal burgerschap heeft betrekking op de bereidheid en het vermogen om te reflecteren op de eigen leefstijl en zorg te dragen voor de eigen vitaliteit als burger en werknemer. Hierbij gaat het om de zorg voor de eigen vitaliteit en fitheid. Daarbij is een belangrijke taak om de juiste afstemming te vinden tussen werken, zorgen (voor jezelf en voor anderen), leren en ontspannen.
Bron: https://www.expertisepuntburgerschap.nl/middelbaar-beroepsonderwijs/wet-en-regelgeving-de-vier-dimensies